De kunst om tijd te creëren in je leven

Iedereen heeft te weinig tijd. Dat is gewoon zo. Er zijn zóóóóó veel dingen die we willen doen – naast de zaken die we moeten doen. Je kent het vast wel: je wilt eindelijk nog eens tijd maken om te doen waar je echt zin en nood aan hebt, maar dan gaat het ten koste van iets anders.

Een meer ontspannen leven zou dus fijn zijn. Die hobby waar je vroeger zo van hield, maar gewoon niet toe komt nu. Je interieur wat opfrissen. Een nieuwe taal of instrument leren. Of misschien wil je gewoon wat meer tijd om vaker een lekker lang bad te kunnen nemen? Ik heb één vraag voor jou: zijn alle “moeten”s in je leven echt nodig? Stel jezelf de vraag: welke vind ik echt nodig, en welke kan ik schrappen? Welke dingen zijn mijn tijd waard? Neem je leven kritisch onder de loep, en kijk vooral met oog van: wat wil ik nog houden?

Een paar voorbeelden om je op weg te helpen:

– Schrap de dingen in je leven die overbodig zijn: dat kan gaan van materiële spullen (hoe meer je hebt, hoe meer onderhoud en opruimwerk – heb je het echt nodig?) tot mensen die jouw energie vreten – zonder energie terug te geven, tot activiteiten waar je je tijd in stopt (moet je echt overal bij zijn? Sterker nog: wíl je echt overal bij zijn?).

– Minimaliseer de tijd dat je strijkt door de was direct op te hangen of weg te werken als het uit de droogkast komt.

– Elke dag 5-10 minuten opruimen op het einde van de dag, kan veel tijd schelen vergeleken met elke week één grote opruim.

– Stel jezelf de vraag of iets “perfect” moet gedaan worden, of is “goed” ook al goed genoeg? Het kost je evenveel energie en tijd om iets van goed naar perfect te tillen, als dat het je kost om het gewoonweg goed te doen.

– Geef dingen een vaste plaats en bespaar jezelf veel zoek tijd.

Sta deze week stil bij de dingen in je leven die je tijd kosten en die overbodig zijn. Schrap er zo veel mogelijk van, dat je er vanaf bent. Creëer tijd in je huis en hoofd, voor de leuke dingen. Welke dingen ga jij schrappen? En vooral: wat voor leuks komt er in de plaats? Laat het weten in de comments hieronder. Ik hoor het graag!

Sabrina

Een gedachte over “De kunst om tijd te creëren in je leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close