Wat maakt jou blij?

Wat wil je echt? Ik bedoel écht. Wat zijn de dingen die je gelukkig maken? Maak je er tijd voor, of blijft het vooral bij goede bedoelingen? Blik even terug op de voorbije week. Hoe vaak heb je iets gedaan voor jezelf, tijd gegeven aan jezelf. Even alles zijn beloop laten en doen wat jóu gelukkig maakt. Misschien kom je tot de conclusie dat je daar goed zit. Maar misschien kan dat best wat meer zijn.

girl-1287403_960_720

Laten we beginnen bij het begin. Wat maakt je blij en gelukkig? Wat geeft je een goed gevoel? Misschien de zalig verfrissende geur van een boswandeling. Het geroezemoes van een stad die leeft. Of dat hobby waar je ooit zo van gehouden hebt maar waar nu een laagje stof op ligt terug oppikken. Wat het ook moge zijn – deze week de oproep om tijd te maken voor jezelf en wat jij wilt.

Nu komt het moeilijke deel: er tijd voor maken. Klinkt simpel, niet? Maar hoe vaak gebeurt het dat het leven ons voorbij stormt, en de dag ineens om is? En dat de week dan ineens om is? De kunst bestaat er in om elke dag die tijd erin te plánnen. En vervolgens als heilig af te bakenen en te beschermen. Met je leven te beschermen. Want dat is het ook – het is het stukje me-time dat je broodnodig hebt. Denk aan dat gevoel dat je eigenlijk niet zo’n dorst hebt – tot je het glas aan je lippen zet en ontdekt dat je het echt kon gebruiken. Het is het stukje tijd waarin je jezelf ontplooit of tot rust laat komen. Is dat belangrijk voor je?

guitar-1537991_960_720

Maar hoe maak  je zomaar wat tijd dan? In deze post ga ik daar wat dieper op in: De kunst om tijd te creëren in je leven. Kijk er zeker ook even naar, en vraag maar gerust als je ergens mee zit.

Soms kan het eerst wat oefening vergen, zowel iets ouds terug oppikken, als een stevige wandeling maken, als het leren inplannen gewoonweg. Je kan het! Ik geloof in je! Je kan het echt!

Bepaal hoeveel tijd je idealiter zou willen reserveren per dag voor jezelf, en bouw er vervolgens naartoe. Start met iets haalbaars, of dat nu 5 minuten, 15 minuten of een halfuur is. Maar iets dat je elke dag kan halen. Probeer om steeds op vaste momenten je tijd te nemen. Of dat nu elke avond om 20.00u, of elke dag om 06.30u, vóór iedereen wakker is, maar op dinsdagen altijd om 19.30u. Zo weten de mensen om je heen wat te verwachten en kunnen ze er beter rekening mee houden. Spreek ook af op voorhand, dat ze bijvoorbeeld op dat moment de kinderen op hen nemen als er iets is, of als de telefoon gaat, of dat alledaagse vragen wachten tot nadien. Zet een ritme dat voor iedereen werkt, dan is de kans groter dat je in je opzet slaagt. En niet onbelangrijk: geef een seintje voor en na. Klinkt misschien banaal, maar schept zeker duidelijkheid, wat alweer je slaagkansen verhoogt.

winner-1548239_960_720

Set yourself up for success. Als het eens een dag niet lukt – dat is oké. Doe de volgende dag gewoon verder. Terug op schema. Niet erg. Het gaat er meer om de gewoonte te creëren. Eenmaal dat 5 minuten per dag steeds lukt kan je het opkrikken naar 10 minuten, en steeds per 5 minuten opwerken, tot aan de hoeveelheid me-time dat je voor ogen hebt. Bijvoorbeeld, elke week 5 minuten toevoegen, tot je elke dag een half uur per dag tijd hebt voor jezelf.  Je kan het!

Hoe ga jij het aanpakken? Laat het me weten hieronder! Extra tips nodig? Vraag maar raak! Veel succes!

Sabrina

sunset-2525181_960_720

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close