40 dagen bloggen: laat ik mezelf even voorstellen…

Hier vind je meer over deze challenge!

Dus dit. Helemaal nieuw in de blogwereld, goed idee om meteen een uitdaging aan te gaan! In deze 40 dagen bloggen (ik ga mijn best doen!) volgt er vanalles en nog wat. Het is nog een beetje experimenteren, zo heel dit bloggen! Dus geen specifiek onderwerp eventjes, maar elkaar wat leren kennen. Ik zal om te beginnen mezelf even voorstellen, nog wat verder dan op de pagina over mezelf en deze blog.

Iets geks, maar mijn favoriet nummer is altijd al 4 geweest. Dus laat ik dat als leidraad nemen! Wel steeds in willekeurige volgorde, want kiezen vind ik vaak heel moeilijk.

* 4 Dingen waar ik echt van kan genieten:

 • Zonneschijn
 • Lekker eten
 • Natuur, vooral bossen
 • Gek doen met de kids

* 4 Hobby’s en bezigheidstherapies:

 • Bakken: taarten en desserten zijn mijn favoriet, maar eigenlijk alles waar de oven bij betrokken is vind ik geweldig! De afwas achteraf iets minder…
 • Re-enactment: Met ons gezin doen we re-enactment van de vroege middeleeuwen, wat ik heel plezant vind! Je kan ook nog eens een hobby binnen dat hobby doen, wat het extra interessant maakt. Manlief houdt zich vooral bezig met maliën, en ook weleens met smeden, ikzelf ga meer richting het middeleeuws kledij maken. De sfeer in de groep maakt het af! Hier kan je een sneak peak nemen van ons club: https://riddersvanpendragon.be/.

  middeleeuws feest Klein-Sinaai-3.jpg
  Manlief en Patatje
 • Naaien en knutselen: vanalles!
 • Sporten: het doel is 2x per week lopen, één keer duurloop en één keer intervaltraining. Buiten natuurlijk! In de realiteit lukt het niet altijd, maar de wekelijkse woensdag-zumba sessie met een vriendin maakt dat dan weer goed, vind ik.

* 4 Vices (ondeugden):

 • Op tijd komen is altijd al een moeilijke geweest. Maar ik werk er aan!
 • Ik HOU van eten. Het gebeurt niet veel dat ik iets afsla als het aangeboden wordt. En vervolgens kost het enorm veel moeite om er af te blijven. Gulzigheid dus. EN ik eet vaak veeeeeel te snel, alsof ik het afgelopen week niet gegeten heb. Ik eet best wel veel, al zou je dat niet zeggen als je me ziet. Goeie genen, hèhèhè.
 • Ik overschat mezelf weleens. Hoogmoed. Ik neig te denken dat ik alles kan, en val daardoor ook op tijd en stond plat op mijn gezicht. Voordeel ervan is wel dat ik ervoor ga als ik iets probeer. En meer probeer dan als ik zou denken dat ik helemaal niets kan.
 • Chocolade verslaving. For sure.20180227_213203 Echt, ik heb het bruin goedje echt gewoon nóódig in mijn leven. Het goede nieuws, is wat mijn stiefmoeder zegt: “Ieder gezond mens heeft minstens één verslaving nodig.” Het kan erger denk ik dan.

* 4 Virtues (deugden):

 • Ik heb veel ideeën. Of ze goed zijn, da’s iets anders. Maar ik weet meestal wel iets te bedenken.
 • Liefdevol: Ik hou echt van alles. En probeer ook alles met liefde en overtuiging te doen.
 • Durf: Er is weinig dat me afschrikt, tenzij dan een grote hoop (afwas/papierwerk/…) dat nog gedaan moet worden. Voor de rest ben ik vaak de eerste om me ergens aan te wagen. Zo had ik als kind ooit het lumineus idee gehad toen ik op mijn kamer stond, dat als je een deken dat je aan vier hoeken vasthebt wist om te slaan, je een parachute creëerde. Dus ik ging op mijn bed staan en probeerde het. Daar ging het licht. Sorry Mam!
 • Mijn chocomousse. Zó lekker! Recept volgt nog!

* 4 Verborgen talenten:

 • Paaldansen (afgelopen weekend ontdekt tijdens het vrijgezellenfeest van een vriendin).
 • Ruimtelijke dingen inschatten.
 • Ordenen. Let wel: is wel via mijn logica. Wat dan weer niet iedereen even logisch vindt.
 • Achteruitrijden.

* 4 Gekke gewoontes:

 • We doen altijd een kusje op ons hand en dan high-five vóór we eten. Gezinsritueeltje.
 • Ik heb graag dat de etiketjes naar voor staan in onze voorraadkasten. Is gewoon zoveel mooier!
 • Als ik in mijn hoofd of mompelend tel, is dat meestal in het engels. En als ik veel van iets moet tellen, is het altijd per twintig. Verlies ik de tel nooit.
 • In de zetel zitten = deken erbij. Zelfs in de zomer. Ik vind dat gewoon zo lekker knus en gezellig!

Zo! Nu weet je wat meer over mij en wie ik ben, maar wat ík vooral interessant vind, is om jou te leren kennen! Post hieronder iets grappigs/geks/anders over jezelf!

Sabrina

 

6 gedachten over “40 dagen bloggen: laat ik mezelf even voorstellen…

 1. Maar zo leuk dat jullie aan re-enactment doen, al ooit op de ridderfeesten in Bouillon geweest? Dat is zowat onze jaarlijkse uitstap daar (en dan vraag ik me altijd af of dat niet geweldig zou zijn om dat ook eens te doen ;))

  Liked by 1 persoon

 2. Dag Elke! Ridderfeesten in Bouillon niet – maar wel al van gehoord. Reinhardstein, Gravensteen, highlandgames in Ekeren… zijn we meestal van de partij. Ook heel leuke evenementen! Wij vinden het heel leuk om te doen, het is een hobby dat we met heel ons gezin doen, maar waarbij we elk nog altijd ons ding kunnen doen. En de groep waar we in zitten was vanaf het begin een hele warme groep, en voelt ondertussen een beetje aan als familie. Heel fijn! En je komt ook op plaatsen waar het publiek normaal niet komt, en ontmoet heel veel boeiend mensen. Echt plezant vind ik!

  Liked by 1 persoon

 3. Keitof! Misschien komen we je wel eens opzoeken! Gelijk dat onze kinderen into ‘ridders en prinsessen’ zijn 😉

  Liked by 1 persoon

 4. Leuk! Normaal kan je op de site de agenda volgen waar ons groep aanwezig zal zijn, maar ik geloof dat het nu nog even geüpdate moet worden. Ik hou je op de hoogte!

  Liked by 1 persoon

 5. Komend weekend, 19 en 20 mei 2018, zijn wij erbij op Quondam in Berlaar. Hele leuke evenement, zeker ook voor de kids, echt de moeite waard om eens te doen! De Ridders van Pendragon doen het smeden in het eerste stukje van de plattegrond. Misschien tot dan! 🙂

  Liked by 1 persoon

 6. En volgend weekend, 27 mei 2018, zijn we erbij op het Gravensteen in Gent 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close