Pimp je meubels

Wat beter te doen op een zonnige woensdag dan een nieuwe wending te geven aan je interieur. We hadden een witte schoenenkast in de garage, die nog van de vorige bewoners was geweest, die best wel dienst kon doen in huis. Eenmaal afgestoft en een veeg met de natte vod erover, was hij klaar om naar binnen te komen. Zo gezegd, zo gedaan, maar het bleef een doorn in het oog, die saaie witte vlakte, iedere keer dat we passeerden. Als gevolg van menig pinterest-gesurf in het verleden, kwam het idee naar boven om die wat te pimpen. Toen werd dit idee geboren.

Eerst een schetsje gemaakt van wat ik in gedachten had. Het idee was onderaan wat meer kind-achtig, in het midden wat meer bloemekes en zo, en bovenaan geometrischer. Elk zijn vakje. Maar omdat het één tekening is, gewoon telkens wat anders uitgewerkt, zou het nog altijd een geheel vormen. Eenmaal bezig bleek dat de blaadjes onderaan met nog een nerfje in, zó lang duurde, dat we veranderden van aanpak. In het midden, blaadjes zonder nerf, en bovenaan doen we vinderafrukjes van de jongens als blaadjes. Vervolg foto als dat af is post ik ook – beloofd. Ik kon gewoon niet wachten om dit al te delen. 🙂

Toegegeven, het idee was leuk, maar achteraf gezien zijn 2- en 4-jarigen hier misschien nog iets te jong voor. Ik ben in alle eerlijkheid al heel erg opgelucht dat er tot op heden nog geen stift op de vloer of muren terecht is gekomen, en houden zo. Het gekribbel en gekrabbel op de kast stoort me niet, vind ik zelfs leuk, het is wat inbreng van hen in huis. Maar ik heb het meer over hun geduld, om zo een hele kast in te kleuren. We hebben geprobeerd om het dan maar in stukjes in te laten kleuren, à la “Je bent flink geweest, nu mag je de kast nog wat inkleuren. Joepie!”, maar de interesse was jammer genoeg snel weg. Dus dat nog even in gedachten houden volgende keer.

Er is wel een grote voordeel aan deze manier van huisversieren vind ik: Als het slecht gelukt is, met een beetje geluk gaat het eraf met wat alcohol. En anders kan je nog altijd herschilderen. Maar als het góed gelukt is, blijft je tekening staan, en kan je van tijd tot tijd al het stift er gewoon afwassen, en kunnen ze het gewoon lekker opnieuw inkleuren, yaaay!! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close