Mijn top 10 apps

Iedereen heeft zo zijn favoriete en meestgebruikte apps, alsook ik. Hier zijn ze (in willekeurige volgorde, want ze zijn allen compleet verschillend) en waarom ik die zo graag gebruik!

unnamed1. Stocard – Al je klantenkaarten op één plaats, en steeds bij de hand, in plaats van in een portefeuille ergens onderaan je handtas zwemmend – en steeds op een moment dat je je handen natuurlijk vol hebt.

habitbull-icon 2. Habitbull – Vind ik een goeie voor gewoontevorming. Kies tot vijf gewoontes (in de gratis versie tenminste) waar je aan wilt werken, bepaal hoe vaak of wanneer je die wilt uitvoeren, en gaan! Je kan ook een doel zetten voor je gewoontes, zijnde hoeveel dagen je die wilt uitvoeren vóór het een gewoonte is. Je krijgt ook succespercentages te zien in de app. Ik vind het motiverend om telkens je bolleke groen in te klikken als je hebt uitgevoerd wat je wou uitvoeren. 🙂

1200x630bb3. Spendee – Track je financiën met deze app. Je kan ook budgetten opstellen en je overzichten bekijken. De leuke en duidelijke layout vind ik ook zeker een plus. Deze heeft me geholpen om beter op te volgen hoeveel we uitgeven precies, alsook waar het naartoe gaat. De percentages van hoeveel naar wat gaat vind ik ook heel erg handig.

71tCTwmdFoL 4. Evernote – Mijn favoriete app om al mijn herseninhoud en braindoodles in te storten. Maak notities, groepeer ze per boek, voeg bijlagen toe… Er zijn veel mogelijkheden. Ze schrijven, inspreken, tekenen, het kan allemaal. Nooit meer proberen om àlles te onthouden, maar loop rond met een opgeklaard hoofd! Dit in combinatie met mijn agenda werkt uitstekend voor mij.

1000px-WhatsApp.svg5. Whatsapp – Vind ik gewoon een gemakkelijke app om contact te houden, foto’s door te sturen en af te spreken of gewoon wat te kletsen met een groep of één of enkele personen. Spraak kan je ook doorsturen, dus je hoeft niet altijd alles te typen, of video bellen, of gewoon bellen, gewoon handig!

imgingest-41665724525505100026. Yousician – De beste app wat instrument leren betreft vind ik. Zelf ben ik bezig met keyboard, maar je kan er ook gitaar, bass of ukelele mee leren. De app luistert mee terwijl je speelt en geeft je juiste noten en tijden weer. Duidelijke lessen, veel keuze uit liedjes om los van de lessen nog te spelen (ook al zijn die vaak moeilijker), goede feedback. Zelf al veel vooruitgang geboekt op deze manier.

owl-happy@2x7. Duolingo – Al spelenderwijs een taal leren, in beide richtingen vertalen, spreken en luisteren. Je kan na het antwoorden kijken welke opmerkingen of tips anderen hebben/hadden over elke zin, en lid worden van een club mede-taalleerders, wat weer stimulerend werkt. Enige voorwaarde is dat je eerst engels moet kunnen, en dan gaat er een wereld voor je open. Ik heb nog nooit zo snel een taal geleerd, en dan doe ik maar een drie-tal onderdelen van lessen per dag.

unnamed28. Waze – GPS met actuele verkeersinformatie, die zich steeds aanpast om je de beste en vlotste route te geven. Weg met de file!

Headspace-logo9. Headspace – App met geleide meditatie. Verschillende thema’s, zoals stress, rouw, zelfvertrouwen, productiviteit, e.a., waar dieper op ingegaan wordt. Ik vind het heel rustgevend, het heeft me al geholpen om rustiger met de dingen om te gaan en meer in het nu te zijn.

1200x630bb2 10. Geocaching – Dit vind ik een leuke. Soort ‘verstoppertje’ voor volwassenen, maar op een interessante manier. Het concept is dat er items verstopt zijn in de echte wereld, door andere echte mensen, die zowel groot als klein kunnen zijn (de items hé). Bedoeling is om die te zien te vinden en je naam op te schrijven in het logboekje als bewijs dat je het gevonden hebt. Sommige mensen hebben hiermee ook routes gemaakt dat je kan volgen. Ik ben met deze app al op veel verschillende plaatsen gekomen en dingen geleerd dat ik anders nooit van zijn leven zou geweest zijn of geleerd hebben. Heel plezant!

Wat is jouw favoriete app en waarom? Laat het weten in de comments hieronder!

Sabrina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Mijn top 10 apps

  1. Voor mij Grafico. Een app van de Wereld Gezondheids Organisatie om de groeigegevens van je baby tot 5-jarige kleuter in op te volgen. De grafieke zijn gebaseerd op borstgevoede kinderen over de hele wereld. Hierdoor is de grafiek accurater als je kindje mamamelk krijgt. Door Kind & Gezin wordt ook een grafiek gebruikt, maar dat is gebaseerd op de groeigegevens van Belgische kinderen, waarvan de overgrote meerderheid kunstmelk krijgt (2015: 80% start borstvoeding vanaf geboorte,na 3 maanden zakt het percentage onder de 50% en op 6 maanden nog 39%). Zo kan je commentaar van K&G dat je kindje niet goed groeit perfect counteren.

    Like

  2. Handig! Bedankt om te sharen, ben ook een grote voorstander van borstvoeding 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close